Top Social

reklam

Kumkuat Reçeli

16.01.2018

Kumkuat Reçeli Tarifi

Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır

Kumkuat Reçeli
 Kumkuat ya da diğer adıyla  kamkat turunçgiller ailesine mensup şirin mi şirin bir meyvecik. Minicik bir portakalı andıran bu mayhoş meyvecikler özellikle Akdeniz ikliminde yetişiyor. Geçenlerde Eminö'nde arkadaşlarımla harika bir kahvaltı yaptım. Kahvaltı ve güzel muhabbetin sonrasında hazır gelmişken çarşıyı gezip alış veriş de yapayım dedim. Ara sokaklardan birinde kumkuat satan bir amcayı görünce altın bulmuşcasına sevindim desem yeridir. Hemen tezgaha yanaşıp bir kilogram kumkuat aldım. Çoktandır aklımda olan kumkuat reçelini nihayet yapabilecektim. 
 Ertesi gün reçelimi pişirdim. Kaynarken eve yaydığı mis gibi kokuyu tarif edebilmem mümkün değil hakikaten. Aslında haşladıktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarak pişirmem gerekiyordu ama kumkuatlarım tazeliklerini yitirmeye başladıkları için ben zedelemek istemedim. Ama siz yaparken taze edinebilirseniz mutlaka öyle yapın.  

Farklı reçel tariflerimi de incelemeden ayrılmayın lütfen...

Nar reçeli tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Kızılcık marmelatı tarifime de buradan ulaşabilirsiniz.

Bademli kayısı reçeli tarifime de buradan ulaşabilirsiniz.

Taze incir reçeli tarifime de buradan ulaşabilirsiniz. 


 Kumkuat Reçeli Tarifi

Malzemeler:
  • 1 kg kumkuat 
  • 1 kg toz şeker (ben çok tatlı sevmediğim için 800 gr ekledim)
  • 1 çay kaşığı tereyağı (köpüğünü alması için)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 su bardağı su ( 200 ml lik bardak )
Yapılışı:
Kumkuatları yıkayın . Derin bir tencere içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra  yaklaşık 8-10 dakika haşlayın ve sonra soğuk su dolu bir kaba alın. Suyunu bir kaç kere değiştirin.Bunu  yapmaktaki  amacımız kabuğundaki acı tadı azaltmak. 


Bu aşamadan sonra kumkatları süzdürün, ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın. Toz şekeri ve suyu derin bir tencere içerisine alarak ocağa koyun. 15 dakika kadar kaynatın ve haşlayıp, ortadan kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kumkuatları ilave edin. Tereyağını da ekleyin.  


Kumkuatlar pişip, reçel kıvam almaya başlayınca   limon tuzunu katın. 2-3 dakika daha pişirip ateşten indirin .  Daha sonra tüketmek istiyorsanız ateşten indirir indirmez kuru  ve temiz kavanozlara doldurun. Ağzını yeni kapaklar ile iyice  kapatın ve ters çevirerek bir gece bekletin.
Hemen kullanacaksanız reçelinizin piştiği tencere içerinde soğumasını bekleyip öyle kavanozlara doldurun.


Afiyetler olsun sağlıcakla kalın...

Yorum Yaz
Yorum Gönder