Top Social

reklam

GONCA GÜL BÖREĞİ

25.07.2017
GONCA GÜL BÖREĞİ TARİFİ
GONCA GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR
EN GÜZEL BÖREK ŞEKİLLERİ
HAZIR YUFKADAN FARKLI BÖREK ŞEKİLLERİ 



  Börek Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Hal böyle olunca bir de maharetli hanımlarımız ve beylerimiz gelsin su börekleri, çarşaf börekleri... Ancak günümüz şartlarında hepimizin bu güzel lezzetleri yapabilecek kadar  ne vakti ne de el becerisi var.  O zaman yaşasın hazır yufka diyoruz tabiki. Kurtarıcı bir lezzet olan hazır yufkaları açan maharetli ustalarımıza da buradan selamlar saygılar... Yok benim için hiç sorun değil kendi elim ile açarım diyorsanız el açması ıspanaklı böreğin tarifine buradan , su böreği tarifime ise buradan ulaşabilirsiniz.
  Hazır yufka ile yapılan hem pratik hem lezzetli hem de şirin bir börek tarifim var sizlere sevgili dostlar.  Sürekli aynı şekli vermekten bıktığınız yufkaları gonca güllere dönüştürmeye ne dersiniz?
Neden olmasın diyorsanız sizi bu güzel tarif ile baş başa bırakıyorum.



GONCA GÜL BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER:

  • 3 Adet yufka 
  • 125 gr Tereyağı
  • 150 gr Beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 Adet yumurta sarısı 
YAPILIŞI:
Yufkaları önce ikiye, sonra dörde bölün. Toplam 12 adet üçgen yufka elde edin. Tereyağını eritip ılıtın. Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. Maydanozu yıkayın ve incecik kıyın. Beyaz peynir ile maydanozu karıştırın.


Bir adet üçgen yufkayı düz bir zemin üzerine serin. Üzerine erittiğiniz tere yağından 1-2 yemek kaşığı gezdirip yumurta fırçası ile her tarafını yağlayın.


Yağlanmış yufkanın ortasından tutarak hep aynı yönde büzdürerek çevirin. Ortası, baş parmağınızın gireceği şekilde çukur olan kısıma maydanozlu beyaz peynir ilave edin. kenarları üzerine kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.






Arta kalan tere yağının içerisine yumurta sarısını koyun ve yumurta fırçası ile  iyice karıştırın. Tüm böreklerin üzerine bu karışımdan sürün.




Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarıncaya değin pişirin. Afiyet olsun sağlıcakla kalın dostlar...
























  











Yorum Yaz
Yorum Gönder