Top Social

reklam

DONDURUCUDA BÖĞÜRTLEN NASIL SAKLANIR

16.08.2017
DERİN DONDURUCUDA BÖĞÜRTLEN NASIL SAKLANIR
BÖĞÜRTLEN NASIL SAKLANIR

DONDURUCUDA BÖĞÜRTLEN NASIL SAKLANIR
   Yaz mevsiminin güzelliklerinden biri olan böğürtlenin toplaması ayrı yemesi ayrı bir güzeldir. Elinize batan dikenlerine rağmen toplamaktan vazgeçemezsiniz. Şehir hayatında ne yazık ki bu güzellikleri dalından koparıp yemek mümkün değil. Neyseki  marketler ve semt pazarları imdadımıza yetişiyor.
   Böğürtlen , başlı başına bir şifa kaynağı desek abartmış olmayız herhalde. Antioksidan oranı bir hayli yüksek olan böğürtlen tam anlamıyla mucizevi bir meyve. Üstelik C vitamini bakımından da oldukça zengin.  Yüksek miktarda  K vitamini de içeren böğürtlen biz hanımlarda  osteoporoza  ve yaşlanmaya karşı koruma sağlamakta. Faydaları saymakla bitmeyen bu narin meyveyi sadece yaz mevsiminde tüketmemeli bence. Komposto, reçel gibi saklama yöntemleri ile kışın da yenilmeli. Ama daha kolay bir yöntem isterseniz derin dondurucu da saklamalısınız. Bu şekilde saklayıp kışın ister pasta süslemelerinde , ister meyve sosu yapımında isterseniz de tazecik reçel yapımında kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk husus ise  taze ve ezik olmayan böğürtlenleri seçmek.


   Böğürtlen hassas bir meyve olduğundan yıkama aşamasında oldukça dikkatli olmalısınız. Fazla tazyikli su altında yıkarsanız ezilmesine neden olabilirsiniz. Mümkünse bir elek içerisinde el ile fazla temas ettirmeden yıkayıp süzdürün. Süzülen böğürtlenleri kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerine dizerek iyice kurutun. Pasta süslemesinde kullanacaksanız ; kuruyan böğürtlenleri dondurucunuza sığabilecek büyüklükte bir tepsi üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde dizin ve derin dondurucuya alın.


 İyice donunca buzdolabı poşetlerine doldurup yeniden dondurucuya koyun. İhtiyacınız kadar çıkarıp kullanabilir, harika pasta ve talı süslemeleri yapabilirsiniz.


 Meyve sosu ve reçel yapımında kullanmak için böğürtlen saklayacaksanız işlem daha da kolay. Yıkayıp süzdürdüğünüz böğürtlenleri istediğiniz ölçülerde buzdolabı poşetlerine doldurun. Bir pipet yardımıyla içerisindeki havayı alıp ağzını bağlayın ve derin dondurucuya kaldırın. Bu şekilde yaklaşık 8 ay tazeliklerini koruyacaktır.  Şimdiden hepinize kolay gelsin sevgili dostlar , sağlıcakla kalın...




Yorum Yaz
Yorum Gönder