Top Social

reklam

VİŞNELİ YAŞ PASTA

7.02.2016
VİŞNELİ YAŞ PASTA
KREMALI PASTA
NİŞASTALI PANDİSPANYA
      



VİŞNELİ YAŞ PASTA




Yaz aylarında sıkça yaptığımız vişne konsantrelerinden kalan posalarımızı derin dondurucuya kaldırmıştım. Posa dediğime bakmayın azıcık şeker ve nişasta ile birleştiğinde ortaya muhteşem bir vişne sosu çıkıyor. Tabi bu vişne sosuyla çok nefis turtalar, kurabiyeler ve daha birçok lezzet yapmak mümkün. Ben vişneli bir pasta yapmayı tercih ettim. İkram ettiğim kişilerden tam not aldı. Eminim siz de beğeneceksiniz.


 Pandispanya İçin Malzemeler

·        5 adet yumurta(sarıları ve akları ayrılmış)

·        1 su bardağı toz şeker

·        2 yemek kaşığı kaynar su

·        Yarım su bardağı mısır nişastası

·        1 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

·        Pandispanyayı ıslatmak için bir yemek kaşığı şeker eklenmiş bir su bardağı süt

Krema İçin Malzemeler

·        1 su bardağı toz şeker

·        2 yemek kaşığı un

·        1 yemek kaşığı mısır nişastası

·        1 yumurta sarısı

·        3 su bardağı(200 ml)süt

·        50 gram terem yağ gurme kaymaklım

·        1 paket vanilya

·        1 paket toz krem şanti

Vişne Sosu İçin Malzemeler

·        250 gram çekirdekleri çıkartılmış vişne

·        3 yemek kaşığı toz şeker

·        1 yemek kaşığı nişasta

·        Yarım çay bardağı su

Üzerini Süslemek İçin Malzemeler

·        1 paket toz krem şanti

·        1 çay bardağı soğuk süt

·        File fındık


Yapılışı

Öncelikle kremamızı yapıp soğutmamız gerekiyor.  Süt ve yumurta sarısı iyice çırpılır. Ayrı bir kapta karıştırılan un, nişasta ve vanilya süte eklenir. Karıştırılarak pişirilir, kıvam alan krema ocaktan alınarak 50 gram terem yağ ve bir paket vanilya ilavesi ile mikserle 7-8 dakika ara ile birkaç kere çırpılır. Bir paket toz krem şanti eklenir 3 dakika daha çırpılır ve soğumaya bırakılır. Aralarda kabuk bağlamaması için karıştırılır. Yumurta akları yarım su bardağı toz şeker ile kabımız ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene değin çırpılır. Başka bir kapta yumurta sarıları ve kalan şeker iki yemek kaşığı sıcak su ilavesi ile iyice köpürtülür. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu elenerek yumurta sarılarının olduğu kaba eklenerek mikserin en yavaş devrinde iyice karıştırılır. Çırpılan yumurta akları 3 defa da yumurta sarılarının olduğu kaba eklenir ve bir spatula yardımı ile alttan üste doğru katlanarak karışıma yedirilir Yağlı kâğıt serilmiş 24 cm çapında ki kelepçeli kalıba dökülür 150 derecede ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan pandispanya bir tel ızgara üzerinde soğutulur ve ikiye bölünür.

    250 gram vişne, nişasta, şeker ve su ile karıştırılarak pişirilir ve ılıtılır. Pandispanyamızın katları şekerli süt ile ıslatılır. Aralarına krema sürülerek üst üste konur. Pastamız krem şanti ile kaplanır. Etrafı file fındık ile süslenir.Üst kısmına hazırladığımız vişne sos dökülür ve mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirilir. AFİYET OLSUN.

Yorum Yaz
Yorum Gönder