Top Social

reklam

FİNCAN TATLISI

22.02.2016
FİNCAN TATLISI TARİFİ
FİNCAN TATLISI NASIL YAPILIR
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

FİNCAN TATLISI



      Yıllardır alışageldigimiz annelerimizin tavuk göğsü tatlısının level atlamış hali fincan tatlısı tarifiyle huzurlarınızdayız efendim :)) 
    Pastanelerde ya da evlerde eskiden dilimlenerek servis yapılan bu hafif ama bir o kadar da lezzetli tatlıyı sevmeyen yoktur sanırım. Hele bir de yanında bir top dondurma varsa değmeyin keyfimize dediğinizi duyar gibiyim. Ama sakin olun dostlar henüz dondurma mevsimi açılmadı.  Hasta olmanızı istemem :(( Şimdilik çikolata sosuyla idare edin lütfen.

FİNCAN TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

  • 1 lt süt 
  • 100 gr tereyağ  (Ben teremyağ gurme kaymaklı kullandim)
  • 2 Kahve fincanı un 
  • 2,5 Kahve fincanı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
ÜZERİ İÇİN :

  • 2 Su bardağı hindistan cevizi
  • Çikolatalı sos (Daha önce Ekler pasta için kullandığım Bitter Çikolatalı Krema tarifine linki tıklayarak ulaşabilirsiniz )

     

YAPILIŞI :
    Derin bir tencere içerisinde tereyağını  eritin. 2 Kahve fincanı ekleyerek hafifçe kavurun. Üzerine 1 lt süt ilave edip balon çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.
  Muhallebi kıvamına gelen karışımı ateşten indirip vanilyayı ekleyin ve bu aşamada blendirla iyice çırpın.  Bu köpük köpük olmasını sağlar.  Islattığınız kahve fincanlarına ağzında bir parmak boşluk kalacak şekilde karışımdan doldurun. Ben ortalarına çikolatalı fıstıklar yerleştirdim.  Sizler arzu ederseniz muz, çilek veya farklı şeylerde koyabilirsiniz.
    Yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında soğuttuğunuz tatlıları  parmağınızla yanlardan baskı yaparak fincanlardan çıkarın ve  hindistan cevizi dolu derince tabağa koyun. Her tarafını bolca hindistan cevizine bulayıp çikolatalı sos ve antep fıstığı rendesi ile süsleyerek servis yapın.  Afiyet olsun.

   


             

2 yorum on "FİNCAN TATLISI "
  1. ben yeni evliyim yarın eşimin akrabaları ziyaretimize geleceklerdi hayatımı kurtardınız :)

    YanıtlaSil
  2. çok sevindim size faydalı olabildiysem ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil