Top Social

reklam

AYVA TATLISI

13.01.2017

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Nasıl  Yapılır


   Ayva deyince aklıma hep "gülen ayva ağlayan nar "masalı gelir nedense...  Çocukken en büyük zevkim olan kitap okumak şimdilerde özlediğim ama bir türlü yeterince vakit ayıramadığım bir şey maalesef. İşte o günlerden kalan bir hafıza kırıntısı ile yaparım hep ayva tatlısını.  Bir de kızamık şekeri var tabi çocukluğumun mihenk taşlarından biri. Eskiler bilir aşı maşı yapılmadı bizlere ta ki okula başlayana değin.  O ara kaptık kızamık illetini.  Hiç unutmam ilaç olarak içirmişti annem nöbet şekeri şerbetini.  Asıl adı nöbet şekeri olan arkadaşın ayva tatlısı ile de muhabbeti olduğundan konuya dahil oldu bu arada yanlış anlama olmasın :)
 Ayva bol oldumu kış çetin geçer derdi eskiler.  Gerçekten de öyle bu sene kış zor geçiyor tüm yurtta. Allah evsiz barksızların yâr ve yardımcısı olsun.  Ağzınızın tadı bozulmasın tatlı yiyin tatlı konuşun inşaallah dostlar.  

Diğer meyve tatlıları tariflerimi de  incelemeden sayfamdan ayrılmayın lütfen. 

Karamelize şerbetli armut tatlısı tarifime buradan ulaşabilirsiniz. 

Tahin soslu kabak tatlısı tarifime de buradan ulaşabilirsiniz. 

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
  • 5 Adet ayva 
  • 10 Yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • 2 Su bardağı sıcak su 
  • 1 Yemek kaşığı nöbet şekeri 
  • 1-2 Çubuk tarçın 
  • Kaymak 
  • File fıstık 
Yapılışı:


Ayvaları ikiye bölün ,çekirdek yataklarını temizleyin.  Çekirdeklerini bir kenarda toplayın. Kabuklarını soyun. 


 Soyduğunuz kabukları pişireceğiniz kabın altına serin. Üzerine oyduğunuz ayvaları yerleştirin. Çekirdekleri de aralara serpiştirin. 
 Her bir ayva diliminin üzerine 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker dökün. Çubuk tarçını kabınıza koyun.  Bir yemek kaşığı nöbet şekerini iki su bardağı sıcak suda eriterek ayvaların üzerine gezdirin. 


  Kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirin.  Arada ters çevirmeyi unutmayın.  Pişen ayvaları servis tabağına yerleştirin ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin. 



  Servis etmeden önce ortalarına birer tatlı kaşığı kaymak yerleştirip üzerine file antep fıstığı serpiştirin.  Afiyet olsun. 




Yorum Yaz
Yorum Gönder