Top Social

reklam

Portakal Curd Dolgulu Tart

6.04.2018

Portakal Curd  Dolgulu Tart Tarifi

Portakal Curd Kremalı Tart 

Portakal Curd Dolgulu Tart Nasıl Yapılır


Portakal Curd Dolgulu Tart 
Bu kış mevsimin bana göre en güzeli olan;  portakallar ile harika bir krema hazırladım. Uzun süre saklayabilmek için sıcakken kavanozlara doldurup vakumladığım Portakal Curd Kreması ile daha önce de enfes bir turta hazırlamıştım ancak ev halkının yoğun ilgisi ve ne yazık ki gün ışığının yetersizliği nedeniyle fotoğraflarını çekememiştim. Sizi bilmem ama ben çay yanı boş olunca içtiği çaydan haz alamayanlardanım. Çaya şeker katmam ama yanında mutlaka tatlı bir şeyler olsun isterim. Bir kaç gün önce akşam çayının yanına bir şeyler olmadığını fark edince aklıma dolaba kaldırdığım Portakal Curd Kreması  geldi ve  Portakal Curd Dolgulu Tart yapmaya karar verdim. Yapım aşaması hayli kolay ve hızlı oldu çünkü tart hamuru hazırlamak için malzemelerin soğuk olması gerekiyordu. Üstelik Portakal Curd Kreması da hazırdı. Bu defa tek bir tart kalıbı kullanmak yerine muffin kalıplarında mini tartlar yaptım.  Sonuçta ortaya bu güzel mini tartlar çıktı. Dolgu olarak farklı harçlarda kullanabilirsiniz. Farklı tariflerimi de incelemeden sayfamdan ayrılmamanızı öneririm.

Portakal Curd Kreması  tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Kayısılı Ay Kurabiyesi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Ayva Reçelli Kurabiye tarifime buradan ulaşabilirsiniz.


Portakal Curd Dolgulu Tart Tarifi

Malzemeler:

  • 150 gr tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (soğuk)
  • Aldığı kadar un 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • İç harç için; portakal curd kreması 


Yapılışı:
Soğuk tereyağını küplere bölün ve bir mutfak robotu veya doğrayıcı içerisine alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve krema haline gelinceye değin çekin.
Yumurta, buz gibi soğuk sirke, aldığı kadar un ve kabartma tozunu ilave ederek ele  yapışmayan bir hamur elde edin.
Bu işlemi yaparken hamuru fazla yoğurmamaya özen gösterin. Hazırladığınız hamuru streç film ile kaplayın ve buzdolabına kaldırarak yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında fazlaca inceltmeden açın. Yuvarlak bir kalıp ile keserek yağladığınız muffin kalıplarına yerleştirin.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı portakal curd kreması koyun.
Hamuru toparlayıp yeniden açın ve şeritlere keserek tartların üzerini kaplayın. Ben burada kolaya kaçarak;  kalan hamuru toparlayıp buzluğa kaldırıp dondurdum ve muffin kalıplarındaki tartların üzerine rendeledim.
Hazırladığınız tartları önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında hafifçe üzerleri kızarıncaya değin pişirin.
Fırından alıp soğuttuğunuz tartların üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın...







Yorum Yaz
Yorum Gönder