Top Social

reklam

TRUFF

11.03.2016
TRUFF TARİFİ
YALANCI TRUFF NASIL YAPILIR
BAYAT KEKTEN NELER YAPILIR
TRUFF

   Birkaç gündür aldığım pasta siparişleri beni blogumdan ve mutfağımdan uzaklaştırdı. Normal hayatımızı idame ettirecek yemeklerin haricinde ev halkının gözünü doyuracak lezzetli tariflere vakit ayıramadığım için üzülürken, yaptığım pastalardan arta kalan kenar ve köşeleri kullanmak geldi aklıma.
    Hamamda yıkanırken kurnada hamam tasının suyun üzerinde kaldığını görüp suyun kaldırma kuvvetini keşfeden ve "Evreka  Evreka" diye haykırarak hamamdan fırlayan Arşimet gibi mutfakta buldum diye bağırmaya başladım.Çocukların; Anne ne oluyor ? Arşimet kim? Hamamdan nasıl fırlamış? :)  sorularını bir yandan cevaplarken öte yandan bu kolay ama hem damak zevkine hem de göze hitab eden truffları hazırladım.  Sizlerinde beğeneceğinize eminim.

TRUFF TARİFİ
MALZEMELER :

  • 300 gr Kakaolu kek kırıntısı  (3 adet pandispanya dan arta kalan kenar ve köşeleri kullandım ) 
  • 100 ml Krema 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı pirinç fındık (Dövülmüş fındığın hazır hali pasta süslemelerinde kullanıyorum. Yoksa fındığı döverek koyabilirsiniz )
  • Bulamak İçin; toz antep fıstığı ve renkli şekerleme 


YAPILIŞI :
   Bayatlamış ya da arta  kalmış kekler robotta çekilerek ufalanır. Krema, süt ve pudra şekeri karıştırılarak hafifçe ısıtılır. Karışım ufalanmış keklerin üzerine dökülür. Pirinç fındıklarda  ilave edilip yoğurulur.  
   Elde yuvarlanarak şekil verilir. Toz antep fıstıgina ve renkli şekerlemelere bulanarak servis tabağına dizilir. Afiyet olsun.

Yorum Yaz
Yorum Gönder