Top Social

reklam

MACARON -MAKARON

4.03.2016
MAKARON TARİFİ
MACARON TARİFİ
MAKARON KURABİYESİ NASIL YAPILIR 

MAKARON


   Fransız mutfağına ait olan makaron son yıllarda ülkemizde de epey moda oldu. Fiyat olarak oldukça pahalı olan makaronlar çeşit çeşit renk ve kremalarıyla" al beni ama yerken minik minik ısır ki çabuk bitmeyeyim "diye haykırıyorken vitrinden kafamda deli sorular cirit atıyordu âdeta. 
     Acaba bende makaron yapabilir miyim?diye düşünüp duruyordum. Icraata geçmek için tabiki de geç kalmadım dostlar ama itiraf ediyorum tutturmakta hayli zorlandım. Ama işte azmin zaferi tarifimle huzurlarınızdayım. Hiç korkmayın epeyce uğraşlardan sonra garantili tarifi keşfettim. Gramajlara harfiyen uyarsanız bir daha makaron almak için dünya para vermek zorunda kalmayacak, istediğiniz kadar makaron yiyeceksiniz. Hepinize kolay gelsin. 


MAKARON TARİFİ 

MALZEMELER:
  • 2 Yumurta akı ( 80 gr)
  • 125 gr Pudra şekeri 
  • 125 gr Toz badem 
  • 120 gr Toz şeker 
  • 50 gr Su
KREMA İÇİN MALZEMELER : 
  • 150 gr Sütlü  ya da fildişi çikolata
  • 200 gr Krema 
YAPILIŞI: 
Pudra şekerini ve toz bademi robotta bir kaç dakika çekip iyice inceltiyoruz. Bir cezve içine 50 gr suyumuzu ve 120 gr toz şekerimizi alıp kaynatıyoruz.  Kaynamaya çıktıktan 2 dakika sonra altını kapatıyoruz.  Orjinalinde şerbetin ısısının 118 derece olması gerekiyor.  Ancak ev ortamında böyle bir ısı ölçümü mümkün değil.  
   Yumurta aklarını hafifçe köpürtüyoruz. Köpüren akları sicim gibi akıtarak şerbeti ekliyor bir yandan çırpmaya devam ediyoruz.  Bu esnada arzu ettiğimiz bir renk için bir çay kaşığı gıda boyası katıyoruz. 
   Robotta çekerek incelttiğimiz pudra şekeri ve toz badem karışımını eleyerek 3 defada yumurta aklarına ilave ediyoruz. Burada önemli olan bir püf noktası  karışımı alttan üste doğru havalandırarak karıştırmak. 


    Düz uç taktığımız bir sıkma torbasına karışımı doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz. Tepsiyi birkaç kere  hafifçe yere vurup icinde kalan hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz. 


150 derecede ısıtılmış fırında  yaklaşık dakika pisiriyoruz.  Yaklaşık diyorum çünkü fırından fırına pişirme süresi  farklılık gösterebilir. Burada püf noktası makaronlarda oluşan eteklenmeyi görmek.  Eteklenme olduktan sonra makaronlar olmuş demektir. Bu arada kremamızıhazırlamak için 200 gr kremayı ısıtıyoruz. Kaynamaya başlamadan ateşten indirip içine çikolatalarımızı ilave edip karıştırarak eritiyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında soğutup kullanıyoruz. 
    Fırından aldığımız makaronlar soğuduktan sonra tepsiden alıyoruz.  Aralarına krema sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz. Afiyet olsun. 

                   
                
2 yorum on "MACARON -MAKARON "
  1. seyda karatunc4 Mart 2016 22:54

    Nasil guzel.macaronlar boyle jesinlikle deniyecegim bayoldim ekinize saglik

    YanıtlaSil