Top Social

reklam

EŞARP ASKISI NASIL YAPILIR

25.07.2017

EŞARP ASKISI NASIL YAPILIR

EŞARP ASKISI YAPIMI

ŞAL VE EŞARP ASKISI YAPIMI 


   Ütü yapmayı nedense bir türlü sevemedim. Kışın yine biraz da olsun çekilebilir belki ama yazın sıcağında hiç çekilmiyor doğrusu. Aynen dediğinizi duyar gibiyim sevgili hanımlar.  Şal ve eşarp kullanan hanımların ütü mesaisi de ikiye katlanıyor haliyle. Katlayıp çekmeceye dizilse her kullanım öncesi  ütü yapılması gerekiyor ne yazık ki.
 Eminim hepiniz evinizde hayatınızı kolaylaştıracak yöntemler geliştirmişsinizdir. Ben de kendimce geliştirdiğim eşarp askısı ile  daha az eşarp ütülüyorum . Yapımı oldukça basit ve maliyeti de oldukça düşük olan eşarp askısını yapmak için gereken malzemeler ise şöyle;

  • 1 Adet elbise askısı 
  • 9 Adet tahta mandal 
  • Zımpara
  • Arzu ettiğiniz renklerde ahşap boyası
  • Vernik
  • Tutkal veya Japon yapıştırıcısı
  • Boyamak için fırça 



   Elbise askısını ve mandalları zımpara ile düzleştirerek işe başlayın. Bu işlem bize boya yaparken hem kolaylık sağlayacak hem de  boyadığımız objelerin de düzgün olmasını. Zımpara yaparken altına bir kağıt veya örtü sermeyi de ihmal etmeyin yoksa her yer toz içinde kalır.


   Zımparalayıp düzelttiğiniz elbise askısı ve mandalları arzu ettiğiniz renkler de aralarda 10 dakika bekleterek üç kat boyayın. Ben Rıch Multisurface marka boyalardan kullandım. Açıkçası bu boyalar objelere daha iyi tutundu.  Vernik olarak ise Cadence markasını tercih etim. Mandalların sadece dış yüzeyini boyayın.  İç kısımlarına boya değerse birbirine yapışır ve açılmaz. çünkü.


  Boyanan mandal ve askıya yine aralarda 10 dakika bekleterek iki kat vernik sürün. En az bir  saat kadar verniğin kurumasını bekleyin. Tabiki hava sıcaksa eğer soğuk bir ortamdaysanız bu süre biraz daha uzatılmalı.












Verniklenip kurutulan ve artık ele yapışkan bir his uyandırmayan mandalları elbise askısının üzerine eşit aralıklarla yerleştirin.
  Sabitleyeceğiniz  noktaları işaretleyerek ahşap tutkalı veya Japon yapıştırıcısı ile yapıştırın. Mandalların üzerine bir ağırlık koyarak iyice yapışmasını sağlayın.
  Ben başlangıçta tutkal kullanmaya karar vermiştim. Ancak tutkalın kuruma süresi uzun gelince Japon yapıştırıcısı kullanmaya karar verdim. Doğrusu hayli çabuk tuttu.





















 En az bir saat yapışkanın kurumasını bekleyin. Sonrasında eşarplarınızı ve şallarınızı mandalların aralarına tutturun ve askıyı dolabınıza veya sizce uygun olan bir yere  asın. İyi günler de kullanın arada da bu acize hayır duada bulunun inşallah sevgili dostlar. Sağlıcakla kalın...
Yorum Yaz
Yorum Gönder