Top Social

reklam

STARBUCKS KURABİYESİ

6.10.2016
STARBUCKS KURABİYESİ TARİFİ
CEVİZLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

STARBUCKS KURABİYESİ 
  Kapıldık moda rüzgarına biz de işte. Herkesler yapınca eksik kalmayalım dedik demesine ama şekilde biraz oynama yaptık.   " Ama o kurabiye öyle olmazki yanlış yapmışsın tatlım "diyenleriniz size iki çift lafım var: Biliyorum tarifin aslı şekil olarak farklı ama azıcık değişikliğin kime zararı olur ki :)
 Sonuçta damak ve göz zevki denen şey göreceli birer kavram değil mi ?  Tarifin aslına uygun olmasını isteyen dostlar yapacağınız işlem oldukça basit.  Elde ettiğiniz hamuru strech film içerisinde rulo yapıp 15 dakika kadar buzdolabında bekletiyorsunuz.  Sonrasında da dilimleyip pişiriyorsunuz. Kendi mutfağınızda şef sizsiniz nasıl arzu ederseniz öyle yapın efendim.  Ama en kısa sürede yapın çünkü çok lezzetliler...


 STARBUCKS KURABİYESİ TARİFİ
 MALZEMELER :

  • 150 gr Oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin 
  • 2 Yumurta sarısı (akları beze yaparak değerlendirebilirsiniz)
  • 1 Su bardağı pudra şekeri 
  • 1 Yemek kaşığı sirke 
  • 1 Yemek kaşığı su
  • 1 Paket vanilya 
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un  (yaklaşık 2,5 su bardağı )
  • 1 Su bardağı kırılmış ceviz içi 
  • 1 Su bardağı damla çikolata 
 YAPILIŞI:
Yoğurma kabınıza tereyağını ve yumurta sarılarını koyup spatula ile karıştırın.  Pudra şekerini ilave edin ve karıştırmaya devam edin.  
 Damla çikolata ve ceviz hariç tüm malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurun.  Ele yapışmayan dokuya kavuşunca damla çikolata ve ceviz içini ilave edin.  Fazla yoğurmadan hamuru toparlayın.  Strech filme sarıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin.  


 Süre sonunda buzdolabından aldığınız hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın.  Kurabiye kalıbı ile keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 





  Tekrar buzdolabına kaldırın ve 15-20 dakika dinlendirin.  Bunun nedeni kurabiyelerimizin fazla kabarıp yayılmasını önlemek.  
 Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 12-15 dakika arası pişirin.  





   Ben üzerine çikolata sosu dökerek süsledim. Siz arzu ederseniz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz.  Hayal gücünüze kuvvet sağlıcakla kalın.  


2 yorum on "STARBUCKS KURABİYESİ "
  1. Elineze sağlık. Başka bir yerde gözüme çarpmısti bu tarif.Su an aklima gelmiyor ama. Yapmak istediğim tariflerden birisidir kendileri.Birde fırsat bulup yapabilsek eminim güzel olacak.Zaman yetmiyor malesef.
    Sevgiler. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur bu aralar özellikle instagramda favori bu tarif. Zaman yetmiyor birçok şeye haklısınız. Ancak arada kaçamak yapmak gerek . Lezzetli bir kurabiye oldu inşaallah en kısa zamanda denersiniz. Sevgiler selamlar

      Sil