Top Social

reklam

Közlenmiş Biber Yatağında Şakşuka

13.06.2018

Közlenmiş Biber Yatağında Şakşuka Tarifi

Közlenmiş Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi

Şakşuka Nasıl Yapılır


Közlenmiş Biber Yatağında Şakşuka
 Kimilerine göre meze, kimilerine göre karışık kızartma olarak adlandırılsa da Şakşuka bana göre  yaz mevsiminin en güzel lezzetlerinden biri. Patlıcanın, kabağın ve patatesin muhteşem yaz domatesleri ile sarmaş dolaş olduğu bu harika lezzeti, közlenmiş biber yatağında yapmayı denediniz mi hiç? Hem göze hem damağa hitap eden közlenmiş biber yatağında şakşuka , davet sofralarınızında baş tacı olmayı hak ediyor kesinlikle...Dilerseniz kapya biberleri de kızartabilirsiniz ancak közlenmiş hali daha hafif oluyor. Sarımsaklı yoğurt sosu eşliğinde de servis yapabileceğiniz bu harika mezeye sofralarınızda mutlaka yer verin derim 😊 Yağda  kızartmadan uzak duruyorum asla işim olmaz diyenler için de fırında kızartma yapmalarını öneririm. Bu şekli ile daha hafif bir lezzet olacaktır.
Diğer tariflerimi de incelemeden sayfamdan ayrılmayın lütfen...

Ispanaklı Patatesli Kiş tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Patlıcan Çığırtması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Közlenmiş Biber Yatağında Şakşuka Tarifi

Malzemeler: 

  • 9 Adet kapya biber
  • 2 Adet kemer patlıcan 
  • 2 Adet sakız kabak
  • 1 Adet kızartmalık patates 
  • 4-5 adet sivri biber 
  • Kızartmak için sıvı yağ 
  • 2 Adet domates 
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı: 

Kapya biberleri yıkayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında iyice yumuşayıncaya değin yaklaşık 20-25 dakika közleyin.




Közlenen biberlerin kabuklarını soyup karınlarını yarın ve çekirdeklerini temizleyin. Patlıcan, kabak, patates ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağ içerisinde doğradığınız sebzeleri  sırasıyla kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.


Zeytinyağını tencereye alın ve kızdırın. Bir diş sarımsağı içine rendeleyip bir dakika soteleyin. İki adet kabuğu soyulmuş domatesi de rendeleyerek suyunu çekinceye değin soteleyin. Tuzunu ilave ederek ateşten indirin.


Kızarttığınız sebzeleri közlenmiş biberlerin içlerine doldurun. Domates sosu eşliğinde servis yapın. Afiyetler olsun sağlıcakla kalın...











2 yorum on "Közlenmiş Biber Yatağında Şakşuka "
  1. Kızartmalar, yemek sayılmazlar ama ızgara et veya köftenin yanına çok yakışırlar. Sizin şakşuka da farklı sunumuyla harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten öyle çok yakışıyor. Beğeniniz için çok teşekkür ederim sevgiler selamlar.

      Sil