Top Social

reklam

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

5.05.2017
ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ
CHEESECAKE NASIL YAPILIR
ÇİKOLATALI CHEESECAKE 
    Hafif tatlılar kategorisinde en sevdiklerim cheesecakeler. Üzerine dökülen farklı soslarla her defasında bambaşka lezzetlere dönüşüveriyor. Genellikle meyveli soslar ile yaptığım cheesecakemi bu defa çikolata ganajla taçlandırdım. Tek kelimeyle muhteşem oldu.
    Labneh peyniri yerine bu defa mascarpone peyniri kullandım. Eskiden pek bulunamayan mascarpone peyniri artık büyük marketlerde  rahatlıkla bulunabiliyor .Labneh  peynirine göre daha yumuşak bir tadı var krema gibi diyebilirim.  Ancak maliyeti labneh peynirinden hayli pahalı. Bu nedenle kullanmak istemeyenler gönül rahatlığı ile tercih edebilirler. Yaklaşan Ramazan ayının iftar sofralarına da hayli yakışacağını düşünüyorum.
Daha önce yaptığım browni cheesecake tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.


ÇİKOLATALI CHEESECAKE  TARİFİ
MALZEMELER :

  • 2 Paket burçak bisküvi
  • 65 gr tereyağı
  • 400 gr mascarpone peyniri
  • 1 Paket krema (200 ml)
  • 1 Su bardağı toz şeker 
  • 3 Yumurta 
  • 1 Çimdik tuz 
  • 140 gr Beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş)
  • 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
GANAJ MALZEMELERİ:

  • 200 ml Krema 
  • 150 gr Bitter çikolata
  • 50 gr Sütlü çikolata
YAPILIŞI:
Burçak bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağını eritin ve bisküvilerin üzerine dökün. İyice harmanlayıp 24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin. Bir su bardağı altı ile iyice bastırarak düzleştirin.


 Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın.  Mascarpone peynirini karıştırma kabına alın. Kremayı ilave edin ve balon telle iyice çırpın. 1 Su bardağı toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Eritip ılıttığınız beyaz çikolatayı ve bir çimdik tuzuda ekleyin. 2 Yemek kaşığı mısır nişastasını da ilave ederek karışımı  etrafı alüminyum folyo ile kaplanmış kelepçeli kalıba dökün. Bu şekilde kenarları beyaz bir cheesecake elde edeceğiz.

Kalıbı kendinden daha büyük başka bir tepsi içerisine oturtun. İçerisine kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 -50 dakika pişirin. Her fırın farklı olduğundan kendi fırınınızın hızlı pişirmesine karşın kontrollü olun. Kalıp içerisindeki karışım sallanmıyor ise pişmiş demektir.
Fırının kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Süre sonunda kalıbı fırından alın.

Üzerindeki çatlakları hiç dert etmeyin. Çünkü makyaj malzemesi olarak harika bir ganajımız var.  200 ml kremayı bir sos tenceresinde kaynamaya yakın ısıtın. İçerisine çikolataları ilave edin. karıştırarak erimesini sağlayın. Ilıtıp cheesecake'in üzerine dökün. Kalıbı ile birlikte buzdolabına kaldırıp mümkünse bir gece dinlendirin.

 Ertesi gün keskin bir bıçakla kalıbın kenarlarını sıyırın ve kelepçeyi çıkarın. Maalesef bıçağımın azizliğine uğradığım için benim cheesecake'imin kenarları pek düzgün olmadı .Ama lezzeti şahaneydi. Üzerini arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyerek sevdiklerinize servis yapın.
Yorum Yaz
Yorum Gönder