Top Social

reklam

FINDIKLI VE DAMLA ÇİKOLATALI BİSCOTTİ

7.12.2016
FINDIKLI VE DAMLA ÇİKOLATALI BİSCOTTİ TARİFİ
BİSCOTTİ TARİFİ
İTALYAN  KURABİYESİ TARİFİ
FINDIKLI VE DAMLA ÇİKOLATALI BİSCOTTİ 
  İtalyanların makarna ve pizzadan sonra keşfettileri en güzel lezzetlerden biri de biscotti kurabiyeleri bence.
  Kıyır kıyır  bu güzel kurabiyenin en belirgin özelliği iki defa fırınlanmasıdır. Uğraştırıcı gibi görünse de bu lezzetden mahrum kalmamanızı tavsiye ederim. Üstelik istediğiniz her çeşit kuru meyve ile zenginleştirebileceğiniz bu güzel kurabiyeler kolay kolay bayatlamıyorda.
 Tarife gelince öyle kulaktan dolma bir tarif değil efendim. Severek ve beğenerek instagramda takip ettiğim değerli şefim @chefbaran beyefendiye ait. Bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.


 FINDIKLI VE DAMLA ÇİKOLATALI BİSCOTTİ TARİFİ :
 MALZEMELER :

  • 250 gr suyu alınmış tereyağı 
  • 150 gr yumurta (yaklaşık üç adet )
  • 300 gr toz şeker 
  • 5 gr kabartma tozu 
  • 5 gr karbonat 
  • 1 paket vanilya 
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr)
  • 150 gr file fındık 
  • 100 gr damla çikolata 

YAPILIŞI :
Öncelikle tereyağının suyunu alarak işe başlayın.  Bunun için  tereyağını eritin ve buzdolabına kaldırın.  1-2 saat sonra dibinde kalan suyu dökün üzerinde kalan tabakayı yoğurma kabınıza alın ve oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
 Ilınan terayağının üzerine yumurtalar ve toz şekeri alarak bir spatula ile iyice karıştırın.


  Kalan diğer malzemeleride ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.


  Hamuru streç film ile kaplayarak buzdolabına kaldırın ve bir saat dinlendirin.
  Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve ikiye bölün.  İki hamuru bilek kalınlığında fitil yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.


  Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarıp yayılana kadar pişirin.  Pişen fitilleri fırından alın ve 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyin.



   Soğuyan fitilleri istediğiniz kalınlıkta dilimleyin ve tel ızgara üzerine dizin. 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Pişen biscottilerinizi fırından alıp soğutun .



  Hava almayan bir saklama kabına aldığınız biscottilerinizi ev halkından kaçırabilirseniz  :) bir hafta buzdolabında saklayabilir ani gelen misafirlerinize kahve yanında ikram edebilirsiniz. Sağlıcakla kalın dostlar...
Yorum Yaz
Yorum Gönder