Top Social

reklam

KABAK MUSAKKASI

30.10.2016
KABAK MUSAKKASI TARİFİ
KIYMALI KABAK YEMEĞİ TARİFİ 

KABAK MUSAKKASI 
 Çocukluğumun efsane yemeklerinden biri olan kabak musakka ile aramız pek de hoş değildi ne yalan söyleyeyim.  Annem çok güzel yemek pişirirdi ancak süsleme ve servis konusunda düz mantıkla hareket ederdi. Yemek lezzetli olurdu ama albenisi olmazdı. Allahtan anneciğimin okuma-yazması yok bu yazdıklarımı okusa bana kızardı eminim.
 Görseldeki kitap o dönemler de maalesef  her eve giren Sana yağından hediye bir yemek tarifi kitabıydı.  Maalesef  sözcüğü markanın kendisine  değil margarine karşı söylenmiştir kimse yanlış anlamasın.
  İşte bu kitaptaki kabak musakkası resmini ilk gördüğümde hamamda yıkanırken suyun kaldırma kuvvetini keşfeden Arşimet gibi haykırarak anneme koşmuş ve "anne sen de böyle yapsana ben sana okurum nasıl yapıldığını " demiştim.  Aldığım cevap çok manidar olmuştu "ne gerek var yavrum midende karışacak zaten ".
 O günün şartlarında benim için hayal kırıklığı yaşatmasına rağmen şimdiler de annem doğru yapıyormuş gibi geliyor.  Çünkü ne kadar çok süsleme ve farklılık yapıyorsak çocuklarımız daha fazlasını bekliyor ve  artık hiçbir şeyle tatmin olmuyor . Nirvanaya ulaşan ev hanımları kitabı çıkarırsam hiç şaşırmayın dostlar...


  KABAK MUSAKKASI TARİFİ 
  MALZEMELER :

  • 1 kg  Sakız kabağı 
  • 400 gr orta yağlı kıyma 
  • 1 Adet kuru soğan 
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 Tatlı kaşığı domates salçası 
  • Tuz , karabiber, muskat 
  • 2 adet domates 
  • Kızartmak için ayçiçek yağı 
  • Yarım demet dereotu 
  • Sos için;  1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı sıcak su 
YAPILIŞI
Kabakların dış kısmını kabak temizleme aparatı ile çizgili olarak kazıyın.  Yıkayın ve aynı kalınlıkta yuvarlak şekilde dilimleyin.
 Kızdırdığınız ayçiçek yağında kabakları hafif diri kalacak şekilde kızartıp kağıt havlu serilmiş bir zeminde fazla yağını süzdürün.
 Yemeklik doğradığınız kuru soğanları iki yemek kaşığı zeytinyağında 4-5 dakika soteleyin.  Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
 Kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.  1 çay bardağı sıcak su ilavesi yapın ve hafif suyunu çekince ateşten indirin.
 Borcam bur tepsiye kabakları sıralayın.  Arasına kıyma dökün.  Bu sıralama ile tepsiyi doldurun.
 Kabuklarını soyduğunuz ve küp doğradığınız  domatesleri üzerine dizin.  İnce kıydığınız dereotunu üzerine serpin.
 Salça ve suyu ayrı bir kasede karıştırıp tepsinin her yerine dökün.  Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatın.
 200 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.



Süre sonunda folyoyu kaldırın ve 7-8 dakika daha fırında tutarak hafifçe kızartın.
 Sıralamayı bozmadan servis yapın afiyet şifa olsun dostlar. Sağlıcakla kalın...
Yorum Yaz
Yorum Gönder