Top Social

reklam

BANYOLU BÖREK

18.05.2016

BANYOLU BÖREK TARİFİ 
ÇAY SAATİ İÇİN BÖREK
HAZIR YUFKADAN KOLAY BÖREK TARİFİ
YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK NASIL YAPILIR
BANYOLU BÖREK


    Böreğin banyolusu da olur mu demeyin dostlar olur, hem de pek güzel olur. Uzun yıllar evvel bir gazetenin yemek sayfasında görüp öğrendiğim ve istisnasız hiç vazgeçemediğim bir tariftir.
  Sarıldıktan sonra buzluğa da konulabilir ancak buzluktan çıkarıldığında banyo yaptırılmaz.  Ama öyle de çıtır çıtır bir börek elde edeceğiniz konusunda size söz verebilirim. Çay saatlerin de masanızı süsleyecek bu güzel ve kolay böreği yaklaşan Ramazan ayında da sahurda kurduğunuz kahvaltı sofralarında zevkle yiyebilirsiniz. Tercih tabiki sizin dostlar...

BANYOLU BÖREK TARİFİ 
MALZEMELER : 
  • 6 Adet yufka
  • 250 gr Teremyağ gurme kaymaklı 
  • 2 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 
  • 3 Adet jülyen doğranmış kuru soğan 
  • 2 Yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Tuz
  • Üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı  (akları sakın atmayın makaron yapmak için kullanın. Makaron tarifime buradan ulaşabilirsiniz)

YAPILIŞI : 
   Tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağı alıp hafifçe kızdırıyoruz. Jülyen doğranmış soğanları tencereye alıp yumuşayana değin soteliyoruz.  Haşlayıp süzdürdüğümüz yeşil mercimekleri ilave ediyoruz.  Tuz ve arzu ederseniz karabiber ekleyip ocaktan alıp soğutuyoruz.
     Teremyağ gurme kaymaklıyı eritip ılıtıyoruz. Yufkamızı düzgün bir zemin üzerine serip 2-3 yemek kaşığı erittigimiz yağdan döküp her yerine fırça ile sürüyoruz. İki adet yufkayada aynı işlemi uygulayın 3 katlı olan yufkalarımızı önce ikiye sonra dörde sonrada her bir parçayı üçe bölüyoruz.


     On iki eşit dilime ayırdığımız parçaların üzerlerine iç harcımızı yerleştiriyoruz. Burada özellikle elinizi korkak tutmayıp harcı bol koymanızı öneririm.  İç harcı yerleştirilen dilimler çok sıkı değil ama kenarları iyice kapalı şekilde sarılır.
Poz veren küçük hanım Ahzen Kenize

    Sarılan börekler soğuk su dolu derin bir kase içerisine alınıp suya daldırılır. İki elin arasında hafifçe sıkılarak suyu iyice süzdürülür ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
    Yumurta sarılarını bir tatlı kaşığı sıvıyağ ile karıştırıp böreklerin üzerine sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana değin pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz. Sevgi ve selamlarımla dostlar...
Yorum Yaz
Yorum Gönder