Top Social

reklam

Vissmate Sıvı Arap Sabunu

26.10.2017

Doğal Arap Sabunu Nedir

Arap Sabunu Nerelerde Kullanılır

Vissmate Sıvı Arap Sabunu

  Geçenlerde  katıldığım blogger arkadaşlarımın düzenlemiş olduğu kahvaltının sponsorlarından biri de Vissmate'di.  Davete katılanlar için sponsor firmalar tarafından güzel hediyeler hazırlanmıştı. Vissmate'in Doğal Sıvı Arap Sabunu benim payıma düşen hediyelerden biriydi. Açıkçası çocukluğumda hayli aşina olduğum, annemin özellikle alüminyum fırın tepsileri , tencereleri  ve parkeleri temizleyip parlatmakta kullandığı  Arap Sabununa sanırım o keskin kokusu yüzünden  uzun yıllardır uzak kalmış hoş kokulu  kimyasal temizlik maddeleri kullanmaktaydım.Tabi zararlarını bile bile ne yazık ki.  Vissmate'in eski Arap Sabunlarından farkı nedir acaba diye düşünmekten kendimi alamadım.  Ürünü alıp eve gelince Arap Sabunu hakkında ufak bir araştırma yaptım.
   Eski çağlardan beri kullanımı olan sabun, neredeyse insanlık tarihi kadar köklü bir geçmişe sahip. Tarihsel belgelere ve yapılan arkeolojik kazılara göre sabunu ilk olarak Arapların  bulduğu söylenmekte. Arap sabunu adının nereden geldiği de böylece ortaya çıkıyor sanırım 😊
M.Ö. 3000'li yıllara kadar uzanan bir geçmişi olan sabun, sodyum, potasyum, tuz ve yağ asidinin kül suyu ile temas etmesi sonucu elde ediliyormuş. Mezopotamya'da o döneme ait bulunan tabletlerde; potasyum ve yağın karıştırılması ile elde edilen , temizlik için kullanılan bir maddeden bahsedilmekteymiş. Türkler  Arap sabunu ile tanışmadan evvel  sabun yerine 11. yy a kadar  sabun otu, kül, sularda ki soda, çöven gibi maddeleri kullanmaktaymış.
  Günümüz dünyasında ne yazık ki etrafımızı tamamen kimyasallar kuşatmış durumda.
Kişisel bakımdan tutun da ev temizliğine kadar her alanda kimyasallarla iç içeyiz. Bu durum hijyeni sağlamak açısından bakıldığında mantıklı gelse de sağlığımız ve doğa için oldukça zararlı.
Deterjanların al benisine kapılıp annelerimizin temizlikte kullandığı Arap Sabununu unuttuk ne yazık ki.  Kalitesiz ve merdiven altı üretimlerle  yapılmış Arap Sabunları da bu durumu tetikledi. İçeriğinde kullanılmış yağlar barındıran kalitesiz Arap Sabunları temizlik yapmadığı gibi  yanık  yağların kokusunu bastırmak için ilave edilmiş sentetik aromalar ile tam bir zehir haline geldi.
 Bu duruma el koyan Vissmate firması temizleme gücünü bitkisel özlerden alan doğal sıvı Arap Sabunu piyasaya sürmüş. Doğa dostu bir ürün olan Vissmate Sıvı Arap Sabunu yüzey temizliğinde, mutfak temizliğinde, banyo temizliğinde, halı ve koltuk temizliğinde ve çamaşır temizliğinde kullanmak mümkün. Mis gibi sabun kokusu ve parlatıcı etkisiyle dokunduğu her şeyi doğal olarak temizliyor.





 Mutfakta sürekli kızartma yaptığım tenceremi her defasında çok zor temizlerdim. Fazlasıyla kimyasal deterjan döküp kuvvetlice ovalardım. Bu defa Vissmate ile temizledim inanılmaz derecede kolay oldu. Üstelik tencerem yeni alınmışcasına parladı. Gözlerime inanamadım. Yoğun olarak kullandığım ocak ve fırında da aynı performansı gösterince Arap Sabununa karşı duyduğum ön yargı yıkıldı.
Banyoda da küvet ve lavaboda kullandım. Evyeleri harika bir şekilde parlattı üstelik ellerimi hiç tahriş etmedi. Ana maddesi yağ olduğundan kullandığım zeminleri sıcak su ile duruladım ve sonuç beni çok memnun etti. Sıcak su ile sulandırarak sildiğim koltuklarım da tertemiz oldu. Bunca zamandır Vissmate Arap Sabununu kullanmadığım için kendi kendime epey hayıflandım doğrusu.
Buradan kendilerine böyle güzel bir ürünle bizleri tanıştırdıkları ve doğallık ile barıştırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Evimin asla eksik edilmeyecek doğal bir temizlik maddesi oldu. Sizlere de gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Sanırım kullandıktan sonra bana duacı olacaksınız.Sağlıcakla kalın dostlar...
2 yorum on "Vissmate Sıvı Arap Sabunu"
  1. guzel bir paylaşım bılgı için teşekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgin ve beğenin için asıl ben teşekkür ederim canım

      Sil