Top Social

reklam

AÇMA

15.03.2017
AÇMA TARİFİ
AÇMA NASIL YAPILIR
EN GÜZEL AÇMA TARİFİ
AÇMA
    Okul yıllarındayken sabahları ilk işim pastaneye uğrayıp açma almak olurdu. Okul kantininden de tarcın çayı aldım mı değmeyin keyfime...Severdim sevmesine de fazla yağlı olması da canımı sıkardı. Gülü seven dikenine katlanır misali hep görmezden gelirdim bu durumu.
  Zaman su gibi akıp geçti . Şimdi çocuklarım okula gidiyor ve ben onlara açmalar yapıyorum hem de etrafından yağı taşmayan...Ev yapımı gibisi yok arkadaşlar . Hem temiz , hem lezzetli eh  daha ne olsun değil mi ama. Bu arada çini kursuna da devam ediyorum. Açmalarımı sunduğum tabak  ikinci eserim.  Bir çok yanlışı var elbette ama benim için tarifsiz bir haz, mutfağımda pişirdiklerimi kendi el emeği tabaklar içerisinde sunmak.

AÇMA TARİFİ
MALZEMELER :

  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • Bir paket yaş veya instant maya
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 Adet yumurta akı (sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un 
  • 1,5 Tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Su ve sütü ılıtıp  yoğurma kabınıza alın. İçerisine yaş mayayı elinizle ufalayarak koyun. Üzerine toz şeker serpip beş dakika mayanın aktifleşmesini sağlayın.
Geri kalan malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Hamur kabınızın üzerine streç film çekerek ya da kapağını örterek otuz dakika mayalandırın.
Süre sonunda iri ceviz parçası büyüklüğünde ikişer bezelere ayırın. İki bezeyi eşit uzunlukta fitil haline getirin. Fitilleri birbirlerine dolayarak şekil verin.


AÇMA 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize açmaları birbirlerine değmeyecek biçimde dizin. 15 dakika kadar tepsi içerisinde ve oda ısısında kabarmasını sağlayın.
Yumurta sarılarını iyice çırpın. Kabaran açmaların havasını indirmemeye dikkat ederek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana değin pişirin.


 Fırından çıkan açmaların üzerine temiz bir mutfak havlusu örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra sevdiklerinize ikram edin. Artan olursa ki buna hiç ihtimal vermiyorum derin dondurucunuza   kaldırın.
AÇMA 
Afiyetle sevdiklerinize ikram edin. sağlıcakla kalın dostlar...

2 yorum on "AÇMA "
  1. Harika olmuşlar ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bir tanem. Sevgiler bizden de...

      Sil