Top Social

reklam

BAYAT EKMEK İLE LAVAŞ YAPIMI

2.08.2016
BAYAT EKMEK İLE LAVAŞ NASIL YAPILIR
BAYAT EKMEK İLE SIKMA TARİFİ 
BAYATLAYAN EKMEKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR 

BAYAT EKMEK İLE SIKMA 
 Hepimizin zaman zaman yaşadığı bir sorundur bayat ekmekler. Ev halkına yediremez kendiniz de tek başına tüketemezsiniz.
  Yenilmeyip çöplere atılan ekmekler içimi acıttığından elimden geldiğince degerlendirmeye çalışırım. Bazen sütlü -yumurtalı bir karışıma batırıp kızartırım.  Bazen buradaki gibi mantı  yaparım.  Olmadı kurutup robotta çeker galeta unu haline getirir köfte yapımında kullanırım.
  Bu defa da bayat ekmekler ile çok lezzetli  lavaşlar yaptım.  Sizi temin ederim dışarıda yediğimiz lavaşlardan hiç farkı yoktu.  Biz ev yapımı tavuk kavurma ile tükettik. Sizler arzu ettiğiniz başka bir iç malzeme kullanabilirsiniz.

BAYAT EKMEK İLE LAVAŞ YAPIMI 

MALZEMELER : 

  • 2 Adet bayat ekmek (dilimlenmiş ) 
  • Üzerini örtecek kadar soğuk su
  • 1 Silme tatlı kaşığı tuz 
  • Aldığı kadar un 
YAPILIŞI : 
 Dilimlenmiş bayat ekmekleri derin bir kaba alın. Üzerini tamamen örtecek kadar su ilave edin. Streç film ile kaplayarak ya da varsa kabınızın kapağını örtecek buzdolabında dinlendirin.  Ben gece yapıp sabaha kadar beklettim.



 Ertesi gün suyunu sıkarak başka bir yoğurma kabına alıp içine tuz ve aldığı kadar un ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve bezelere ayırın.  Bezelerinizin büyüklüğünü lavaşları pişireceğiniz tavanızın ebatına göre ayarlayın.


 Bezeleri un ilavesi ile oklava yardımıyla açın.  Isıttığınız  tavanıza serin. Her iki tarafınıda 2-3  dakika pişirip  ateşten alın.  Her seferinde tavanızda kalan un kalıntılarını bir peçete ile temizleyin.


 Arzu ettiğiniz iç malzemeden ortasına koyup dürünlerinizi hazırlayın.  Afiyet olsun.


2 yorum on "BAYAT EKMEK İLE LAVAŞ YAPIMI"