Top Social

reklam

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

29.03.2017
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA TARİFİ
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA NASIL YAPILIR
EN GÜZEL ZEYTİNYAĞLI TARİFLERİ
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
Baharın müjdecisi sayılan sebzelerden biridir bakla. Tezgahlarda yavaş yavaş yerini almaya başladı. Çocukken pek sevemediğim bakla ile otuzlu yaşlardan sonra barıştık desem yeridir. Sanırım yaş ilerledikçe damak zevki de oturuyor.
Tüm zeytinyağlılarda olduğu gibi bakla da bir gün dinlenince daha da lezzetli hale geldi. Bu tür yemekler de saf zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü diğer türlü aynı lezzeti yakalamanız imkansız maalesef.  Mevsimi bitmeden bu lezzeti sizler de tadın dostlar...


ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA TARİFİ
MALZEMELER:

  • 1 Kg taze bakla 
  • İki adet kuru soğan
  • Üç dal taze sarımsak
  • Yarım su bardağından fazla sızma zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Yemek kaşığı un 
  • Tuz ,karabiber
  • 1,5 Su bardağı su
  • Yarım demet dereotu

YAPILIŞI:
Baklaların saplarını ve varsa yanlarındaki kılçıklarını temizleyin.Çok büyüklerse ikiye bölün.  Derin bir kase içerisine su doldurup 1 yemek kaşığı un ilave ederek karıştırın. Temizleyip yıkadığınız baklaları unlu su içerisine koyunuz. bu işlem baklaların kararmasını önlüyor.

Karnıyarık yaptığınız yayvan bir tencereyi ocağa koyup içerisine zeytin yağını ilave edin. Hafif kızdırdığınız yağın içine yemeklik doğradığınız kuru soğanları alın bir kaç dakika soteleyin. Üzerine bir yemek kaşığı toz şeker ve ince kıyılmış taze sarımsakları da ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.


Temizleyip unlu suda beklettiğiniz baklaları tencereye alın. Bir kaç dakika soteleyin. hafif sararınca üzerine damak tadınıza göre tuz ve karabiber  ilave edin.  Bir yemek kaşığı unu baklaların üzerine serpiştirip suyunu ekleyin. Baklaların hafif üzerine çıkacak kadar su olmalı.


Tencerenizin ağzını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika baklalar iyice yumuşayıp suyunu çekinceye değin pişirin. Zeytinyağlı yemekleriniz pişerken mümkün olduğunca tencerenin ağzını açmamaya çalışın. Yoksa yemeğinizin renginde kararma olur.


Pişen zeytinyağlı taze baklayı mümkünse bir gece ya da 4-5 saat dinlendirin. Üzerine  ince kıyılmış dereotu serpiştirip yanında yoğurt ile servis yapın. afiyet şifa olsun. Sağlıcakla kalın.
Yorum Yaz
Yorum Gönder