Top Social

reklam

MİSKET KÖFTELİ KARNIYARIK

23.09.2016
KÖFTELİ KARNIYARIK TARİFİ
KARNIYARIK TARİFİ 
EN GÜZEL PATLICAN YEMEKLERİ 
PATLICANLI TARİFLER 

MİSKET KÖFTELİ KARNIYARIK 
 Patlıcana karşı dayanılmaz bir sevgi duyduğum gerçeğini artık saklayamaz hale geldim sanırım. Blog açıldığından bu yana patlıcanlı tarifler yoğunlukta sevgili dostlar.    Patlıcan sevmeyenlerden ufak bir istirhamım var. Lütfen bu canım sebzeye önyargılı yaklaşmayın. Bir de Çinili Mutfak yorumuyla deneyin derim. Çocukluğunu patlıcana nefretle geçiren biri olarak sizi temin ederim ki püf noktaları var bu işin :)  Onları kesfettiginizde artık ne siz eski siz, ne de patlıcan eski patlıcan olmayacak...
 Öncelikle ilk püf noktası iyi patlıcanı tezgahtan seçmek dostlar.  Bunun için kriterlerimiz şunlar; birincisi patlıcan siyaha yakın mor renkli olacak simsiyah değil . Simsiyah  ve ele renk veren bir patlıcansa anlayınki boyanmış. İkincisi de hafif sert olacak sizden önce bir çok hatun kişi tarafından mıncıklanmış olmayacak  efendim.
  İkinci püf noktasını çoğu ev hanımı bilir patlıcan ,kabuğu soyulup tuzlu suda bekletilerek acısı giderilecek.
 Daha sonraki önemli püf noktası ise derin araştırmalar sonucu elde ettiğim bir bilgi . Patlıcan sadece zeytinyağında kızartılmalı aksi halde hem çok yağ çeker hem de acı olur.
  İşte bu bir kaç püf noktası sizin patlıcana bakış açınızı sonsuza dek değiştirecek dostlar.  Patlıcanı sevenler derneği açılırsa haber vermeyi unutmayın bu arada kalın sağlıcakla...


MİSKET KÖFTELİ KARNIYARIK TARİFİ
MALZEMELER

  • 350 gr Dana kıyma (iki kere çekilmiş )
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 Yemek kaşığı galete unu 
  • Tuz, karabiber, pul biber 
  • 1 Kg Kemer patlıcan 
  • Kızartmak için : Zeytinyağı 
  • Sos için : 1 Tatlı kaşığı domates salçası , 1 su bardağı kaynamış sıcak su 
  • 4-5 Adet sivri kıl biber 
  • 2 Adet söğüş dilimlenmiş domates (süsleme amaçlı ) 

YAPILIŞI :
 Patlıcanların sap kısımları sapları koparılmadan temizlenir. Kabukları hiç soyulmadan kızdırılmış zeytinyağında kızartılır.  Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.


 Karnıyarık yaparken patlıcanı genelde soymuyorum. Ama arzu ederseniz soyup tuzlu suda beklettiken sonra da kızartabilirsiniz.


  Kıyma derin bir yoğurma kabına alınıp üzerine diğer malzemeler ilave edilir.  10 dakika kadar yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır.


 Sivri biberler ikiye bölünür.  Ayrı bir tencere içerisinde kızdırılan sıvıyağda önce sivri biberler daha sonra da misket köfteler kızartılır.


  Patlıcanların karnı fazla derine inmeden yarılır.  İçlerine tuz ve karabiber serpilir.  Kızartılan köfteler içlerine doldurulur. Üzerine sivri biberler ve söğüş doğranmış domatesler yerleştirilir. Benim domateslerimi evimizin domates canavarı yediğinden koyamadım :)
  Bir tatlı kaşığı domates salçası, bir su bardağı sıcak su ile karıştırılarak eritilir ve karnıyarıkların dizildiği tepsiye dökülür.
 Üzeri yağlı kağıt kapatılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Süre sonunda yağlı kağıt kaldırılır ve 10 dakika daha fırında kızartılır.  Afiyet şifa olsun dostlar.

Yorum Yaz
Yorum Gönder