Top Social

reklam

LİMONATA

5.09.2016
EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ 
DONDURULMUŞ LİMON İLE LİMONATA 
EN GÜZEL İÇECEKLER 
NANELİ LİMONATA TARİFİ 

EV YAPIMI LİMONATA 

 Meşhur soğuk  içeceklerimiz içerisinde ayrandan sonra ikinci sırayı alan limonata; yazın serinlemek, kışın C vitamini almak için yapıp içtiğimiz hemen hemen hepimizin bildiği bir lezzettir.
  Pastanelerde gıda boyası ile renklendirilip,  glikoz ile tatlandırılan ve gerçek limon ile akrabalık bağı bulunmayan sıvıdan etkilenen her insan gibi ben de evde yapılan  limonatanın tadını pek sevmezdim. Ekşi ve renksiz gelirdi daima. Ancak bugün sizlerle paylaşacağım bu tariften sonra çoğunuzun kanaatinin aksi istikamette değişeceğine eminim. (Çaktırmayın yaşlandıkça babam gibi konuşmaya başladım sanırım)
  İşin aslı beğeneceğinize inanıyorum. Malum önümüz Kurban Bayramı. Gelen misafirlerinize  de ikram edebileceğiniz harika bir lezzet olan  bu tarifin güzel yanı az limon ile çok fazla miktarda limonata elde edebiliyor olmanız.  Artı tad ve renk olarakta bir hayli tatmin edici.  Yaz bitmeden buzluklara biraz limon stoklamakta fayda var dostlar.  Kış mevsiminde dondurulmuş portakal ile de yapabilir farklı aromalar elde edebilirsiniz.  Şimdiden kolay gelsin hepinize... Selam ve dua ile dostlar.

EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ 
MALZEMELER :

  • 3 Adet dondurulmuş limon
  • 1 Su bardağı toz şeker 
  • 2 lt İçme suyu 
  • 8-10 Adet nane yaprağı 
YAPILIŞI :
 En az bir gün önceden dondurucuya kaldırmış olduğunuz limonları 4-5 dakika bekletip irice dilimleyin.
  Dilimlediğiniz limonları mutfak robotunda iyice ufalıncaya değin çekin.



  Ufaladığınız limonları derin bir kaseye alın ve üzerine toz şekeri ilave ederek güzelce yoğurun.
  4-5 dakika yoğurduktan sonra iki litre içme suyunu ilave edin.  Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.


  Soğuyan karışımı bir süzgeç yardımı ile süzün ve sürahinize doldurun. Nane yapraklarını ilave ederek sürahinizi tekrar buzdolabına alın.  İyice soğutup buz ilavesi ile servis yapın.  Afiyet olsun...
Yorum Yaz
Yorum Gönder