Top Social

reklam

AYVA REÇELLİ KURABİYE

20.04.2017
 AYVA REÇELLİ KURABİYE TARİFİ
AYVA REÇELLİ KURABİYE NASIL YAPILIR 
EN GÜZEL KURABİYE TARİFLERİ 
AYVA REÇELLİ KURABİYE 
 Ağızda dağılan kıyır kıyır  bir kurabiye tarifim var bugün sizlere sevgili dostlar.  Biz hanımların en sevdiği iki özelliğide barındırmakta  neden derseniz;  hem pratik hem lezzetli... Kurabiyeleri lezzetli kılan bir diğer unsurda içerisinde bulunan nefis ayva reçelim tabiki.
 Yaz mevsimine yavaş yavaş yaklaşırken mevsimin lezzetli meyvelerinden elde edilen reçellere yer açmak için evdekileri tüketmek gerek diye düşündüm.  Kışın düdüklü tencere kullanarak yaptığım ayva reçelinin kurabiyeye bu kadar yakışacağını bilseydim sürekli yapardım.  Neyse zararın neresinden dönülür ise kardır.  Ayva reçeli tarifinı de en kısa sürede görselleri ile sizlerle paylaşmak istiyorum.  Sağlıcakla kalın dostlar.


AYVA REÇELLİ KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER :

  • 200 gr tereyağı  (oda sıcaklığında )
  • 4 Yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1 Çay bardağı ayçiçek yağı 
  • 3 Yemek kaşığı süt 
  • 1 Yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar un 
  • 1 Paket kabartma tozu 
  • İç harç için : 1 kase  ayva reçeli veya evde bulunan herhangi bir başka reçel 
  • Üzeri için : Yarım su bardağı pudra şekeri 
YAPILIŞI :
Yumuşak tereyağı ve pudra şekerini yoğurma kabınıza alın ve varsa stand mikser ile yoksa bir spatula ile iyice karıştırın. El değdirmemeye özen gösterin çünkü elinizin ısısı tereyağını eriteceğinden gereğinden fazla un almasına sebep olur ve sonuçta taş gibi sert bir kurabiye elde edersiniz.  Tabi bu istenmeyen bir şey...
 Diğer malzemeleride ekleyip yavaş yavaş un ilavesi yapın.  Kontrollü bir şekilde kattığınız un ile ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur oluşturun.
 Streç film ile sardığınız kurabiye hamurunuzu yarım saat buzdolabında dinlendirin.
 Süre sonunda hamurdan kopardığınız ufak mandalina büyüklüğündeki parçalara birer tatlı kaşığı ayva reçeli koyarak kapatın.  Yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ben şekillendirmek için limon sıkacağımın üstünü kullandım.  Streç film serdiğim sıkacağımın içine hamurdan bir parça alıp yerleştirdim.  Ortasını açıp içerisine ayva reçeli koydum.Yine streç film ile her yönden kapatıp ters çevirerek tepsiye dizdim.
 180 dereye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 - 20 dakika pişirin.  Üzerleri beyazken fırından çıkarın.


10 dakika kadar soğuttuğunuz kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın afiyet şifa olsun.
Yorum Yaz
Yorum Gönder