Top Social

reklam

Kahveli Pudingli Kup

1.01.2019

Kahveli Pudingli Kup Tarifi 

Kahveli Pudingli Kup Nasıl Yapılır

Kahveli Pudingli Kup 
Kahve kokusuna hayranım. Eminönü'ne her indiğimde Mısır Çarşısı'nda Kuru Kahveci Mehmet Efendi'ye ya da Kuru Kahveci  Nuri Toplar'a uğramadan dönemem. Daha sokağın başına varmadan koku yakalar sizi.  Linç edilme riskine rağmen o köşeye gitmeden edemezsiniz, aslını sorarsanız Eminönü, Beyazıt, Mercan, Mahmut Paşa benim gönlümde ayrı bir yer teşkil eder. Çocukluğumun geçtiği bu semtler bana babamı  ve güzel günleri hatırlatır. O nedenle ayda bir de olsa kendime bir bahane uydururum gitmek için.
Neyse efendim gelelim asıl mevzuya... Geçenlerde  her zamanki gibi kahveci dükkanının önünden geçerken kendimi içinde buldum. Evde Türk Kahvesi yeterince vardı ama içimdeki ses illaha bir şeyler almalısın deyip duruyordu. Gözüm filtre kahveye  ilişti., birkaç defa büyük zincir marketlerden aldığım paketler açıkçası beni hayal kırıklığına uğratmıştı; üstelik ambalaja verdiğim paraya yanmam da cabası... Hızlı bir düşünce turundan sonra  paketi satın alıp mağazadan çıktım. Eve geldiğimde ilk iş filtre kahveyi demlemek oldu elbette. Sonuç beni çok memnu etti hem içimi yumuşak hem de hoş bir aroması vardı. Filtre kahvenin tadı bol çikolatalı kekle çıkar bilirsiniz. Bir kaç gün sonra şöyle bol çikolatalı bir Fondan Kek yaptım laf aramızda pek de güzel olmuştu. Filtre kahvemi de demledim elime de aldım çinimi tam boyayacağım  telefonum çaldı. Arayan küçük kızımın öğretmeniydi, kızımın kendini iyi hissetmediğini gelip almam gerektiğini söyledi. Benim kahve keyfi yalan oldu tabi koşa koşa okula gidip kızımı aldım. Kasaba uğrayıp tavuk göğsü almayı da ihmal etmedim. Eve girer girmez çorbayı ateşe koydum.  Soğuk algınlığına bağlı olarak ateşlenen küçük hanıma ateş düşürücü, semptomik ilaç ve tavuk suyu çorbası içirdim. Bir saat sonra düşen ateşi ile rahatlayıp uykuya daldı.
Soğuyan filtre kahveyi ziyan etmemeliydim. Yaz olsa buz kaplarına atar dondurur sonra çıkarıp süte katar içerdik ama havalar çok soğuktu. Bu düşünceler içerisinde instagramda geziniyordum derken sevgili   @mutfaksırları Nilay'ın yaptığı kahveli puding tarifi ile karşılaştım. Filtre kahvemi değerlendirebileceğim harika bir tarifti. Birkaç değişiklik ile harika kuplar hazırladım hatta içinde çikolatalı kekimden artan dilimleri de kullandım. Kahveli tatları seviyorsanız bu lezzete bayılacaksınız emin olun.
Diğer sütlü tatlılarımı da incelemelisiniz...

Fırın sütlaç tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Padişah lokumu tarifime buradan ulaşabilirsiniz.


Kahveli Pudingli Kup 

Malzemeler : 

Kahveyi demlemek için:

  • 3 tatlı kaşığı filtre kahve 
  • 1 su bardağı kaynamış sıcak su
Puding İçin:
  • 1 litre süt 
  • 4/3 su bardağı filtre kahve 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 dilim çikolatalı kek 
  • Yarım su bardağı süt (kekleri ıslatmak için) 
  • 1 paket labne peyniri (200 gr) 
  • Üzerine serpmek için kakao 
Yapılışı:
French press içerisine kahveyi alın. Üzerine kaynatıp 2 dakika beklettiğiniz sıcak suyu dökün. Eriyinceye değin karıştırın ve kapağını kapatıp süzgeci indirmeden 7-8 dakika demlenmesini bekleyin. Süre sonunda süzgeci indirin artık kahveniz hazır.
Sütten bir su bardağı kadarını bir kaseye alın geri kalanını  tencereye alarak ocağa orta ateşe koyun. Tenceredeki süt ılınadursun ayırdığınız süt içerisine demlediğiniz filtre kahveyi, toz şekeri,yumurta sarısını ve nişastayı koyun. Çırpma teli ile iyice karıştırıp homojen bir hale gelmesini sağlayın. Tencerede ılınmış olan süt içerisine ilave edin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye değin pişirin.
Labne peynirinin suyunu süzün. Ateşten aldığınız kahveli pudinge ilave edin ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.
Kek dilimlerini küçük parçalara bölün. Kupların içerisine 3-4 parça yerleştirin, bir iki kaşık süt gezdirerek kekleri ıslatın.
Üzerine kahveli puding doldurun.


Soğuyunca üzerlerine kakao serpin. Afiyetler olsun ,sağlıcakla kalın...
4 yorum on "Kahveli Pudingli Kup"
  1. Elinize saglik.
    Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şenay hanımcım çok zarifsiniz

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim

      Sil