Top Social

reklam

Granola

6.10.2017

Granola Tarifi

Granola Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Granola Tarifi

Granola 
 Şehir hayatının koşuşturması içerisinde günün altın öğünü kahvaltı, ne yazık ki çoğumuz tarafından yapılamıyor. Pastahaneden alınan bir simit ya da poğaça ile geçiştirmeye çalışılıyor ki bu çok büyük bir yanlış. Aşırı karbonhidrat her ne kadar tokluk hissi uyandırsa da bu geçici oluyor ve sürekli bir şeyler yeme ihtiyacını ortaya çıkarıyor.
   Granola; işte  bu durumu yaşayanlar için bulunmaz bir nimet. İçerisindeki zengin protein ile eksik bıraktığımız kahvaltı ihtiyacımızı pratik bir şekilde gideriyor. İster ofise giderken ister ilk derse yetişirken bir kase granolayı  arzunuza göre süt ya da yoğurt ile birleştirip pratik ve nefis bir kahvaltı yapabilirsiniz. Yok ben hamurcuyum börek ,poğaça olmadan yaşayamam diyenler için de tariflerimiz elbette  mevcut 😊
 Nefis Çiğ (çi) börek tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
 Cepli poğaça tarifime de buradan ulaşabilirsiniz.


Granola Tarifi

Malzemeler:

  • 3 Su bardağı yulaf ezmesi 
  • 3 Yemek kaşığı bal (ya da esmer şeker)
  • 3 Yemek kaşığı susam yağı ( isteğe göre koymayabilirsiniz)
  • 1 Su bardağı yer fıstığı
  • Yarım su bardağı iç badem 
  • Yarım su bardağı fındık içi 
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 2 Paket buğdağ ruşeymi
  • Yarım su bardağı siyah çekirdekli üzüm
  • Yarım su bardağı yaban mersini
Yapılışı:
 Fırın tepsinizin içerisine yağlı kağıt serin. Yulaf ezmesini, yer fıstığını, fındık içini, ceviz içini ve buğday ruşeymini tepsiye alıp harmanlayın.
Susam yağı ve balı bir kasede karıştırarak tepsideki malzemelerin üzerine gezdirin ve iyice karıştırın.
Fırınınızı 150 derecede ısıtın. Tepsiyi fırına alın ve 10 dakika pişirin. Fırın kapağını açın ve tahta bir kaşıkla yemişleri karıştırıp alt-üst edin ve  yeniden fırının  kapağını kapatın.
İyice kızarıncaya değin bu alt-üst etme işlemini sürdürün.
Kızarınca tepsiyi fırından alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan karışıma üzüm ve yaban mersinini de ekleyip karışımı afilli bir kavanoza doldurun. Yanına istediğiniz mevsim meyvelerini de ilave ederek  kahvaltılarınız da afiyet ile tüketin.


4 yorum on "Granola "
  1. Harika bir tarif. Granola şeker hastaları içinde uygunmudur acaba ? Ellwrine sağlık çinili mutfak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim. Granola yulaf ezmesi ile yapılmakta ve yulaf karbonhidrat,lif, vitamin ve mineraller bakımından oldukça besleyici özelliği olan bir tahıl. Karbonhidratların kan şekerini yükseltme olasılığı olması dolayısıyla diyabetli kişiler için sıkıntı olabilir. Ancak barındırdığı lifler ile kan şekerinin yükselmemesini de sağlıyor. Sanırım şeker tipine göre değişkenlik göstermekte. Yine de bir uzmana danışarak tüketmenizde fayda var.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık,diyette kurtarıcı bir öğün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kesinlikle haklısınız doyurucu ve hafif bir lezzet...

      Sil