Top Social

reklam

BULAŞIK MAKİNESİNDE ŞEFTALİ KONSERVESİ TARİFİ

20.09.2017

BULAŞIK MAKİNESİNDE ŞEFTALİ KONSERVESİ NASIL YAPILIR

ŞEFTALİ KONSERVESİ TARİFİ

BULAŞIK MAKİNESİNDE ŞEFTALİ KONSERVESİ TARİFİ
 Şeftali; eski çağlarda  Çinliler tarafından uzun yaşamın ve ölümsüzlüğün göstergesi olarak kabul edilen bir meyveydi. O vakitler sadece Çinlilerin istifade ettiği bu güzelim meyve ülkeler arası yolculuk yapan kervanlar ve tüccarlar sayesinde dünyaya tanıtıldı. Çin malı olarak geldi ama artık biz onu Bursa şeftali olarak tanıyor ve seviyoruz.
 Kabuğunun tüylü olması sebebiyle küçükken soymadan asla yemediğim şeftalileri düşündükçe hem gülüyor hem üzülüyorum açıkçası. Meyve ve sebzelerin asıl vitaminlerinin olduğu kısım kabuğun hemen altında oysa ki. Zararın neresinden dönersek kardır, ben de artık uzun zamandır kabukları ile tüketmeye çalışıyorum. İçerdiği A , B , C , B2 ve B5 vitaminleri ile hayli olumlu etkisi var üzerimizde. Allah'ın yarattığı hiçbir şey boşuna değil nihayetinde...
 Bu güzel yaz meyvesini kışında tüketmek için insanoğlu birçok arayışta bulunmuş asırlarca. Kurutmuş, reçel-marmelat ve  konserve  yapmış. 21. Yüzyıldan itibaren de derin dondurucuda saklamış. Bizim şeftaliler de konserve oldular ancak kazanda değil, bulaşık makinesinde piştiler. Evet doğru duydunuz konserveleri bulaşık makinesinde yaptım. Başlamadan evvel bulaşık makinemi boş olarak ve deterjansız bir şekilde uzun yıkamada çalıştırdım. Daha sonra konservelerimi içerisine dizdim. Çıktıklarında ağızları sımsıkı kapanmıştı.

 Şeftali marmeladı tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.



BULAŞIK MAKİNESİNDE ŞEFTALİ KONSERVESİ TARİFİ 

MALZEMELER: 

  • 3 kg Bursa şeftali
  • 8-10 adet yarım litrelik cam kavanoz 
  • Her kavanoz için 1 çay bardağı toz şeker
  • Her kavanoz için yeterli miktarda içme suyu 
YAPILIŞI:
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Çekirdek yataklarını temizleyin. Küp küp doğrayın ve kavanozlara üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.


Her bir kavanoza birer çay bardağı toz şeker ilave edin ve üzerlerine içme suyu doldurun. Kullanılmamış kavanoz kapakları ile kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Kavanozları sallayarak şeker ve suyun karışmasını sağlayın.



   Hazırladığınız kavanozları bulaşık makinesinin raflarına dizin. Makinenizi en uzun ve yüksek devrinde çalıştırın.




Makine yıkamayı bitirdiğinde soğumasını bekleyin ve kavanozları çıkarın. Ters olacak şekilde bir gece bekletin. Ertesi günü serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Afiyet şifa olsun sağlıcakla kalın dostlar...
2 yorum on "BULAŞIK MAKİNESİNDE ŞEFTALİ KONSERVESİ TARİFİ "
  1. Patlamıyor dimi bende yapcam ama patlar diye korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kavanozlarınız çatlak olmadığı müddetçe patlama olmaz emin olun.

      Sil